'Ajax en Manchester United gaan strijd aan voor Zweedse aanvaller'

'Ajax en Manchester United gaan strijd aan voor Zweedse aanvaller'

14-05-2017 07:45

Naast onder meer Ajax, SSC Napoli en Real Betis heeft ook Manchester United belangstelling voor Pawel Cibicki. Dat melden Engelse media zondag. Scouts van de Premier League-grootmacht volgen Cibicki al een tijdje. 

Aftonbladet schreef eerder deze week dat de 23-jarige spits van Malmö FF kan rekenen op interesse van diverse ploegen uit Europa. Dit seizoen scoorde de jeugdinternational al vier keer in zeven duels namens Malmö. Cibicki heeft een contract tot eind 2019. De aanvaller heeft een prijskaartje van zo'n acht miljoen euro. 

Clubs als Ajax, Napoli, Betis en Alavés krijgen in de strijd om Cibicki mogelijk dus te maken met concurrentie van United. Manager José Mourinho heeft zijn scouts de opdracht gegeven om de aanvaller in de gaten te houden. In de zomer zal het tijdens het EK onder 21 jaar, dat gehouden wordt in Polen, wemelen van de scouts. Cibicki is van de partij met Zweden. 

The Daily Mirror spreekt van een 'transfer scrap' tussen United en Ajax, de twee teams die elkaar in de finale van de Europa League - op 24 mei in Stockholm - ook gaan treffen. De boulevardkrant weet dat Ajax-scout John Steen Olsen al een paar keer naar Zweden is afgereisd om Cibicki te bekijken.