'Benfica voert in Spanje gesprekken met Barça en City over vleugelverdediger'

'Benfica voert in Spanje gesprekken met Barça en City over vleugelverdediger'

13-05-2017 22:40

FC Barcelona en Manchester City zaten deze week afzonderlijk van elkaar om tafel met Benfica-voorzitter Luis Filipe Vieira en superzaakwaarnemer Jorge Mendes. Inzet van de gesprekken was Nelson Semedo, meldt Sport.

Manchester City heeft de 23-jarige rechtsback hoog op het verlanglijstje staan, maar Barcelona werpt zich steeds meer op als belangrijkste concurrent. De Catalanen zien Semedo als alternatief voor Arsenal-speler Héctor Bellerin, die wel eens te duur kan blijken te zijn. De Portugees van Benfica moet zo'n dertig miljoen euro opleveren.

Semedo was dit seizoen in 31 competitieduels goed voor één goal en zes assists. Hij werd eerder al in verband gebracht met Bayern München en Borussia Dortmund, terwijl onlangs ook Manchester United en Sevilla voor hem op de tribune zaten. Zij zagen de vleugelverdediger in actie in het duel met Rio Ave vorige week.

Opvallend detail: Mendes schoof aan bij de gesprekken, maar is al enkele maanden niet de zaakwaarnemer van Semedo meer. Hij heeft echter wel een flinke vinger in de pap bij Benfica én vertegenwoordigt Joao Cancelo. De rechtsback van Valencia staat ook op het schaduwlijstje van Barça.