'Liverpool rekent op komst van Braziliaans international: 25 miljoen euro'

'Liverpool rekent op komst van Braziliaans international: 25 miljoen euro'

13-05-2017 12:51

Liverpool rekent op de komst van Luan Vieira. De Braziliaanse aanvaller van Gremio moet zo'n 25 miljoen euro kosten. Afgelopen zomer toonden The Reds ook al interesse in de 24-jarige Luan. 

De transfer van de international vond destijds geen doorgang. Manager Jürgen Klopp heeft er nu wél vertrouwen in dat Luan daadwerkelijk de overstap maakt naar Engeland. Liverpool heeft met Philippe Coutinho, Lucas en Roberto Firmino momentaal drie Brazilianen onder contract staan. Een belangrijke reden voor Luan om te kiezen voor een transfer naar Anfield, melden Zuid-Amerikaanse media zaterdag. 

Het contract van Luan, die een paar maanden geleden zijn eerste interland speelde namens de Goddelijke Kanaries, loopt nog één jaar door. Daarom is Gremio bereid om hem nu te verkopen. Zijn zaakwaarnemer Gianni Losito was afgelopen week in Engeland om een deal te bespreken met een delegatie van Liverpool.

De komst van Luan betekent waarschijnlijk dat Daniel Sturridge definitief mag vertrekken. De blessuregevoelige Engelsman kan niet rekenen op een basisplaats onder Klopp.