'Manchester United wil geen 120 miljoen euro betalen en gooit Rooney in de strijd'

'Manchester United wil geen 120 miljoen euro betalen en gooit Rooney in de strijd'

13-05-2017 11:38

Romelu Lukaku is door Manchester United-manager José Mourinho aangewezen als topprioriteit voor de komende transfermarkt. De Portugees heeft al een plannetje gesmeed om de spits weg te halen bij Everton.

Mourinho wil namelijk Wayne Rooney inzetten als ruilmiddel, meldt The Daily Mail. Rooney brak door bij Everton en wordt al langer in verband gebracht met een terugkeer naar de club waar het voor hem allemaal begon. Everton vraagt zo'n 120 miljoen euro voor de Premier League-topscorer en Manchester United hoopt de prijs een beetje te drukken door Rooney, die op een waarde van ruim twintig miljoen euro wordt geschat, aan te bieden in de deal.

Everton wil ook een poging wagen om buiten de Lukaku-deal om Rooney naar Liverpool te halen. De club wil echter niet meer dan twaalf miljoen euro betalen voor de 31-jarige grootverdiener, die bovendien 120.000 euro per week minder moet gaan verdienen op Goodison park. Ondertussen zijn er aanbiedingen uit China en de Verenigde Staten die lucratiever zijn.