Bijzondere ingreep bij UEFA? 'Schorsing van Man U-speler wordt teruggedraaid'

Bijzondere ingreep bij UEFA? 'Schorsing van Man U-speler wordt teruggedraaid'

12-05-2017 14:13

Er bestaat volgens de Manchester Evening News een kans dat niet Eric Bailly maar Antonio Valencia geschorst wordt voor de Europa League-finale tegen Ajax. Bailly ontving donderdag tegen Celta de Vigo een rode kaart vanwege zijn aandeel in een opstootje, maar Valencia lijkt de eigenlijke dader te zijn.

Bailly kreeg de kaart voor het aanraken van Celta de Vigo-spits John Guidetti. Bij het goed bekijken van de beelden blijkt het echter Valencia die de grootste duw uitdeelde aan Guidetti, waardoor er sprake kan zijn van het wegsturen van de verkeerde speler. Bailly reageert ook, maar zijn overtreding is klein in vergelijking met die van Valencia. 

De UEFA heeft eerder al eens een straf verplaatst naar een andere speler nadat was gebleken dat de verkeerde voetballer een rode kaart had ontvangen. In 2008 werd Michael Beauchamp van het veld gestuurd bij Aalborg tegen Celtic, terwijl Michael Jakobsen de overtreding had gemaakt. De UEFA sprak Beauchamp vervolgens vrij en legde Jakobsen de straf op.