Ajax treft ontmanteld Manchester United met druk schema in Europa League-finale

Ajax treft ontmanteld Manchester United met druk schema in Europa League-finale

12-05-2017 13:25

Ajax treft op 24 mei een ontmanteld Manchester United in de finale van de Europa League. Het aantal blessures en schorsingen is niet op één hand te tellen bij de Engelse grootmacht, die bovendien nog een druk programma hebben af te werken.

Eerst de blessures. De grootste naam die over anderhalve week ontbreekt in Zweden: Zlatan Ibrahimovic. De oud-Ajacied scheurde in de kwartfinale tegen Anderlecht zijn kruisband en staat tot zeker het nieuwe jaar buitenspel. Hetzelfde geldt voor aanvalspartner James Wilson, al had manager José Mourinho waarschijnlijk geen beroep op hem gedaan tegen Ajax.

Naast de twee aanvallers ontbreken ook verdedigers Marcos Rojo en Luke Shaw. Het duo komt dit seizoen niet meer in actie. Voor Timothy Fosu-Mensah komt de finale tegen Ajax ook te vroeg. De negentienjarige Nederlander, die Ajax drie jaar geleden verruilde voor Manchester United heeft last van zijn schouder. Het laatste blessuregeval is Ashley Young (hamstring).

Bovenop de blessures kwam donderdagavond een extra klap voor Manchester United. Eric Bailly kreeg een rode kaart voor een duw tegen Celta de Vigo-spits John Guidetti en is geschorst voor de finale.

Het aantal afwezigen van United tegen Ajax staat dus minimaal op zeven. Daar blijft het bij, mits United de Premier League-wedstrijden tegen Tottenham Hotspur, Southampton én Crystal Palace zonder kleerscheuren doorkomt. Mourinho heeft al aangekondigd dat hij voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen Crystal Palace, drie dagen voor de Europa League-finale, zijn complete elftal gaat omgooien.

Vermoedelijke opstelling Manchester United tegen Ajax:

Romero; Valencia, Darmian, Smalling, Blind; Fellaini/Carrick, Pogba, Herrera; Mkhitaryan, Rooney/Lingard, Rashford/Martial.