Vaak verguisd maar nu mag Fellaini pronken met knappe selectie

Vaak verguisd maar nu mag Fellaini pronken met knappe selectie

12-05-2017 12:21

Bij Manchester United kreeg Marouane Fellaini al voldoende kritiek, maar donderdag antwoordde de Rode Duivel op het veld. Hij scoorde tegen Celta de Vigo en hielp zijn team mee aan een finaleplaats. Door zijn sterke prestatie kreeg Fellaini ook een plek in het Europa League Team van de Week. 

Ook drie Ajacieden hebben een plek verdiend in het Team van de Week in de Europa League. De meest opvallende naam is Kenny Tete, die in de tweede helft inviel voor Joël Veltman en klaarblijkelijk in korte tijd zoveel indruk heeft gemaakt dat hij in de defensie van het elftal staat.

Tete was in de slotfase een aantal keer zeer belangrijk voor Ajax met cruciale ingrepen op momenten dat Olympique Lyon gevaarlijk werd. Van Ajax zijn ook Davinson Sánchez en Kasper Dolberg gekozen voor het Team van de Week. Sánchez speelde een ontzettend sterke wedstrijd en hield Ajax op meerdere momenten overeind, terwijl Dolberg het zo belangrijke uitdoelpunt maakte.

Ook van het uitgeschakelde Olympique Lyon staan er drie spelers in het elftal van de week: Alexandre Lacazette, Nabil Fekir en Maxime Gonalons. Van de tegenstander van Ajax in de Europa League-finale, Manchester United, hebben naast Fellaini Henrikh Mkhitaryan en Antonio Valencia een plek in het elftal gekregen.