Imke Courtois hangt de schoenen aan de haak: Moest keuze maken

Imke Courtois hangt de schoenen aan de haak: "Moest keuze maken"

12-05-2017 09:03
1

Ze is nog maar amper 29 jaar oud, maar Imke Courtois stopt binnenkort al met voetballen. Tegenover Het Nieuwsblad kondigde de Red Flame haar afscheid aan. Het EK in Nederland wordt haar laatste kunstje als voetballer. 

De Red Flame doctoreert aan de KU Leuven en dat is niet evident om te combineren met topsport." Ik ben nog in topvorm, maar ik moest een keuze maken. Ik heb het gevoel dat ik tijd moet inhalen voor mijn doctoraat. Ik heb voor dit EK een ­onderbreking van mijn beurs van drie maanden gekregen, maar daarna wil ik me vol op mijn onderzoek toeleggen."

Standard wist al dat Courtois ging stoppen. "Ik had wel tegen de club gezegd dat ik ermee ging stoppen, maar ik denk dat ze me niet echt geloofden. Eigenlijk beseften alleen mijn ouders, mijn zus en mijn beste vriendin dat het mijn laatste match was. Daarom is het ­beter dat ik mijn afscheid nu officieel aankondig. Anders gaat het misschien geruisloos voorbij. Mijn leven stopt niet als het voetbal stopt. Ik wil beter worden in mijn onderzoek aan de universiteit, ik wil de wereld zien, misschien ooit een gezin stichten."

Of Courtois analist blijft op televisie is nog niet geweten.