Nieuwste aanwinst Lokeren: Heb stempel van man die hard kan rennen

Nieuwste aanwinst Lokeren: "Heb stempel van man die hard kan rennen"

11-05-2017 20:00

Luciano Slagveer heeft donderdag een driejarig contract getekend bij Lokeren. De 23-jarige vleugelaanvaller kreeg eerder dit jaar te horen dat hij geen nieuwe verbintenis kreeg bij sc Heerenveen.

Slagveer verkiest bewust voor een overstap naar ons land. Ook vanuit de Eredivisie was interesse. "Jazeker, er waren wat opties die ik heb overwogen, maar ik wilde liever naar België. In Nederland heb ik bij veel mensen toch een stempel, als die jongen die alleen maar heel hard kan rennen. Daar had ik geen zin meer in", laat hij weten aan Voetbal International.

De rechtsbuiten kijkt met een dubbel gevoel terug op zijn periode in het Abe Lenstra Stadion. "Ik heb er mijn debuut gemaakt in het betaalde voetbal, veel vrienden gemaakt, onder tal van trainers gewerkt en ben toegezongen. Maar ik heb ook de keerzijde gezien. Ik ben ook door een heel stadion uitgefloten en ben lang niet altijd basisspeler geweest. Dat voelt zuur."

"Ik ben een momentenvoetballer", verklaart Slagveer zijn haat-liefdeverhouding met de Friese fans. "Maar die haat-liefde-verhouding had ik trouwens niet alleen met fans. Dat was ook zo met trainers. Er zijn beloftes aan mij niet nagekomen. Uiteindelijk is Dwight Lodeweges de enige trainer geweest die mij écht het vertrouwen gegeven heeft."

Lees ookOFFICIEEL: Lokeren slaat dubbelslag op de transfermarkt