Bizot neemt afscheid in mineur: Ik wil daar niet verder op ingaan

Bizot neemt afscheid in mineur: "Ik wil daar niet verder op ingaan"

11-05-2017 18:00

Marco Bizot is geen speler van Racing Genk meer, hij heeft getekend bij AZ uit Nederland. In de laatste maanden werd Bizot gepasseerd door Mathew Ryan, maar daar praat hij liever niet meer over.

Bizot is blij dat een club als AZ zijn profiel wil aannemen. "AZ zocht naar een Nederlandse keeper die iets meer ervaring had. Misschien kan ik met mijn buitenlandse ervaring een toevoeging zijjn voor de selectie en de jongeren wat wegwijs maken", vertelt hij bij Fox Sports.

Bizot verdween spoorloos na zijn blessure, maar is eigenlijk al lang genezen. "Ik ben al een maand of twee terug fit, het was geen ernstige blessure. Maar door omstandigheden en beslissingen van bovenaf mocht ik geen wedstrijden meer spelen. Ik zal er niet verder op ingaan", reageert hij kort.

Bij zijn nieuwe club AZ hoopt hij op een frisse start. "In de tijd dat ik er heb gezeten heb ik toch een zeventig wedstrijden gespeeld, met Europa League en de Beker Van België. Ik hoop dat ik dat kan meebrengen om hier een meerwaarde te zijn.''