Westerlo oordeelt fel over licentie voor Moeskroen: ''Hallucinante beslissing''

Westerlo oordeelt fel over licentie voor Moeskroen: ''Hallucinante beslissing''

11-05-2017 14:10
1

Royal Excel Moeskroen ontving woensdag van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport alsnog een licentie voor de Jupiler Pro League. Westerlo is daarmee officieel gedegradeerd naar de Eerste Klasse B. De Kemphanen leggen zich echter absoluut niet neer bij het besluit van het BAS.

Westerlo wacht de motivatie van het BAS nog af, maar is zeker bereid om verdere stappen te ondernemen. Dat maakte Westerlo donderdag bekend op een speciaal belegde persconferentie. "Ik heb moeten vaststellen dat het BAS haar voet opnieuw van het gaspedaal heeft gehaald", zei Westerlo-manager Herman Wynants tegen de aanwezige media. Raadsman Alexander Vantyghem noemde het zelfs een 'hallucinante beslissing'.

Wijnants is van mening dat Moeskroen de regels niet naleeft en daarmee geen recht heeft op een licentie. "De buitenwereld weet toch dat Moeskroen geleid wordt door makelaars. Het omzeilt de regelgeving. Dat was vorig seizoen ook al het geval. Maar toch verzet niemand zich hier tegen. Vorig jaar is door de licentiecommissie klaar en duidelijk gezegd dat er geweten moet zijn waar het geld vandaan komt. Het reglement werd zelfs verstrengd, maar dat blijkt woensdag gewoon niet te zijn nageleefd.''

Westerlo en Wijnants blijven strijdvaardig in de kwestie. "Wij leggen ons nog niet neer bij de degradatie. We wachten wel eerst de motivering van het BAS af. Die komt er binnen de tien dagen en vervolgens overwegen wij verdere stappen te ondernemen. Reglementen mogen niet pro forma gemaakt worden. Ze dienen nageleefd te worden. Ik blijf alleszins strijdvaardig'', besluit Wijnants.