Belgische coach biedt zichzelf aan bij Standard: Ben een echte supporter

Belgische coach biedt zichzelf aan bij Standard: "Ben een echte supporter"

11-05-2017 09:30
4

Standard is naarstig op zoek naar een trainer voor volgend jaar, zeker nu Sergio Conceiçao onhaalbaar is geworden. Wie het dolgraag zou doen is Marc Grosjean, de huidige coach van Union.

Grosjean heeft geen enkele ervaring aan de Belgische top, maar heeft naar eigen zeggen wel het profiel van Standard. "Standard, je moet me niet zeggen wat dat is. Ik ben een Luikenaar en speelde er tien jaar. Heel mijn opleiding kreeg ik daar. De terrils beklimmen met een ploegmaat op de rug, de rugbywedstrijden op terrein C, ik ken het. Ik ben een echte supporter van Standard. Ik zie me nog in het stadion zitten met mijn vader", prijst Grosjean zichzelf aan in Sport/Footmagazine.

Standard zoekt een trainer met het juiste DNA, Grosjean hoopt dat ze bij hem uitkomen. "Luister... noem mij, behalve Michel Preud'homme, een andere coach die momenteel het DNA van Standard heeft". Of Standard onder de druk is van zijn betoog moet nog blijken, want de 59-jarige coach heeft zelfs nauwelijks ervaring in de hoogste afdeling.