UPDATE: 'Essevee heeft ex-speler van Racing Genk beet'

UPDATE: 'Essevee heeft ex-speler van Racing Genk beet'

11-05-2017 17:00

Zulte Waregem staat op het punt om een transfer af te ronden naar volgend seizoen toe. Aangezien ze aan de Gaverbeek wel wat vertrekkers verwachten, speurt het alvast naar opvolging. Bij KAA Gent plukt het de transfervrije David Hubert weg, die dit seizoen op uitleenbasis voor Royal Excel Moeskroen speelde.

Volgens Het Nieuwsblad heeft de 29-jarige middenvelder zijn medische testen bij Essevee al afgelegd. Eerstdaags zullen de details van de deal, zoals de duur van het contract etc., bekendraken. Een transfersom is er alvast niet, want Hubert was einde contract bij Gent. Daar was hij al langer overbodig, want dit seizoen speelde hij Moeskroen. Daar groeide hij wel uit tot aanvoerder.

Zulte Waregem verwacht zich al zeker aan een vertrek van Soualiho Meité, maar de kans bestaat dat ook Lukas Lerager andere oorden opzoekt. Hubert moet die leemte mee opvullen. Moeskroen wilde de speler ook langer aan zich binden, maar die mikte hoger dan de Henegouwers.

Update 15u15: De Franstalige krant La Capitale bevestigt nu ook dat er een akkoord is tussen de beide partijen. De transfer zou nu snel officieel worden.