Gillet op de radar van Belgische topclub: Concreet aanbod gekregen

Gillet op de radar van Belgische topclub: "Concreet aanbod gekregen"

11-05-2017 09:00
1

Guillaume Gillet is ondertussen 33 jaar oud, maar hij mag ook volgend seizoen opnieuw aantreden bij Nantes in de Ligue 1. Hij heeft echter wel andere alternatieven: zelfs Standard heeft hem een aanbod gedaan.

In La Dernière Heure geeft de ex-Rode Duivel toe dat Standard hem maar wat graag wilde binnenhalen, ook al heeft voorzitter Bruno Venanzi dat ontkend. "Ik heb wel degelijk een concreet aanbod gekregen van Standard. Een heel mooi voorstel, zelfs. Maar ik kan begrijpen dat Venanzi dat zegt. Een voorzitter mag niet alles onthullen aan het publiek. Bruno is iemand die ik apprecieer, hij was zelfs uitgenodigd op mijn huwelijk."

Door zijn verleden is een transfer naar Standard helemaal uitgesloten. "Ik heb er geen seconde aan gedacht. Alles is mogelijk in voetbal, maar dat kan ik niet doen. Voor iedereen was het beter dat ik weigerde. Ik moet wel zeggen dat ik het als een compliment zag. Standard heeft een mooi project en ik was geflatteerd door zo'n aanbod."

Daarnaast zou ook KV Oostende interesse hebben gehad. "Ik heb dat gehoord, maar er was geen concreet aanbod zoals dat van Standard. Het is niet aan de orde, ook al zegt Silvio Proto dat het een toffe club is."

Ook geen Verenigde Staten
Verder heeft Gillet wel nog een buitenlands aanbod afgeslagen. "Ja, van Los Angeles Galaxy. Ik heb nee gezegd omdat ik het nog te vroeg vind daarvoor. Ik ben nog steeds competitief. Ik heb gebeld naar Jelle Van Damme. Ik begrijp hem wel, want het is daar een geweldig leven."