Standard en LA Galaxy deden een bod, Oostende informeerde naar mijn voorwaarden

"Standard en LA Galaxy deden een bod, Oostende informeerde naar mijn voorwaarden"

11-05-2017 08:05
3

Guillaume Gillet voelt zich in zijn sas bij Nantes. De 33-jarige middenvelder is er aanvoerder en de beste balrecuperator uit de Ligue 1. De ex-speler van Anderlecht haalt een hoog niveau en kreeg daardoor verschillende aanbiedingen, ook uit België.

"Ik had inderdaad een aanbod van Standard", bevestigde de voormalige Rode Duivel in Het Nieuwsblad. "Ik hoorde dat Standard het ontkende toen het uitlekte in de media, maar voorzitter Bruno Venanzi kon misschien niet anders omdat ik een ex-speler ben van Anderlecht en FC Luik. Het was een mooi aanbod. Venanzi is een vriend en het project van Standard flatteerde me, maar ik kon het echt niet maken, gezien mijn verbondenheid met FC Luik."

Standard was echter niet de enige club die kwam aankloppen. "Ik weigerde onlangs een contractvoorstel van LA Galaxy. Het is een droom om ooit in Amerika te voetballen en Jelle Van Damme vertelde me hoe geweldig zijn leven in Los Angeles is, maar ik vond het te vroeg. Daarvoor ben ik nog te competitief. En ik sprak met Proto over Oostende nadat ik hoorde dat ze naar mijn voorwaarden hadden geïnformeerd. Maar alleen een niet te weigeren bod uit het Midden-Oosten of Engeland kan mij nu wegleiden uit Nantes."