'Fulham neemt een beslissing over de toekomst van Cyriac'

'Fulham neemt een beslissing over de toekomst van Cyriac'

11-05-2017 07:45

KV Oostende liet afgelopen winter Gohi Bi Cyriac vertrekken naar Fulham. De Engelse tweedeklasser, waar ook Denis Odoi en Neeskens Kebano spelen, huurt de spits met een aankoopoptie. Die moet voor 15 mei gelicht worden, maar het staat al vast dat het niet zal gebeuren.

De 26-jarige Cyriac kwam sinds januari niet verder dan negen invalbeurten en één doelpunt in de Engelse Tweede Klasse. Manager Luc Devroe had contact met Fulham over de Ivoriaan. "Fulham mailde me wel dat ze heel tevreden zijn over Cyriac", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Ze spelen echter Play-Offs voor promotie naar de Premier League en daaraan hangt 60 tot 70 miljoen pond vast. Daarom willen ze nu nog niets beslissen."

Maar de kans bestaat volgens Devroe nog wel dat Fulham de spits alsnog langer houdt. "Cyriacs aankoopoptie wordt dus niet gelicht, maar dat betekent niet dat we na 15 mei niet meer kunnen onderhandelen met Fulham." Ook Ibrahima Conté keert in principe terug naar Oostende, maar lijkt weinig toekomst te hebben aan de kust.