Van Buyten haalt nog eens hard uit naar Standard: Moet weten wat je wilt

Van Buyten haalt nog eens hard uit naar Standard: "Moet weten wat je wilt"

10-05-2017 12:20

Daniël Van Buyten is net niet met slaande deuren vertrokken bij Standard. De ex-sportief raadgever hield het voor bekeken bij de Rouches na onenigheden met het bestuur. Volgens hem wordt er dan ook niet goed gewerkt bij Standard.

De voormalige Rode Duivel besloot te vertrekken bij de club na een woelige transferperiode. Hij vindt het transferbeleid duidelijk niet optimaal bij zijn ex-club. "De transferperiode van januari verklapte al veel. Om te beginnen nam Standard Razvan Marin . Mooi, maar ik had hem een jaar eerder al aanbevolen", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik ken zijn makelaar. Hij had zich dan rustig kunnen aanpassen en hij had een miljoen minder gekost. Toen hij in januari kwam, heb ik het bestuur gezegd: ‘Het is te laat.’", aldus Van Buyten. Dat is niet de enige transfer die hij vreemd vond. "En er was Dieumerci Ndongala . Ik heb nooit kritiek op hem gehad! Maar in januari iemand halen die al vier, vijf maanden geblesseerd is, terwijl je iemand nodig hebt die direct inzetbaar is en dan blijven zeggen dat je op Play-Off 1 mikt? Neen! Niet akkoord!"

"Je verkoopt Adrien Trebel , die nu het mooie weer maakt bij Anderlecht. Je verkoopt Isaac Mbenza , die scoort en alles kapot speelt bij Montpellier. Je verkoopt nog anderen. Dan zeg ik neen, genoeg, dan gaan we niet meer dezelfde richting uit. Je moet weten wat je wilt: als je de kern verzwakt, moet je niet geloven dat je Play-Off 1 kunt halen", aldus Van Buyten.