Van Buyten verklapt het allemaal: 'Er was een bod, tien miljoen in twee schijven!'

Van Buyten verklapt het allemaal: 'Er was een bod, tien miljoen in twee schijven!'

10-05-2017 08:48
1

Afgelopen winter leek Ishak Belfodil op weg naar Everton. De Engelse club dacht aan de Algerijn van Standard, maar volgens voorzitter Bruno Venanzi was daar helemaal niets van aan. Daniël Van Buyten, die de club onlangs verliet, weerlegt dat.

"Als ik spreek van leugenaars… Venanzi heeft toch op tv gezegd dat hij geen officieel bod had binnengekregen voor Belfodil? Hij beloofde nochtans bij het begin van de uitzending de waarheid te zeggen. Kijk! (haalt zijn iPhone boven ) Duidelijker kan het niet", komt hij met bewijs in Sport/Voetbalmagazine.

Daaruit blijkt dat Everton ook echt dacht aan Belfodil. "Dit is een mail van Everton, ze bieden tien miljoen, in twee schijven van vijf. En nog een bonus van twee miljoen, die praktisch gegarandeerd was. Officiëler kun je het niet hebben. Vanaf het moment dat men Belfodil toestond om de stage te verlaten en met Everton te gaan onderhandelen, vanaf het moment dat ze een akkoord hadden over zijn salaris, kun je hem niet meer verplichten om bij Standard te blijven. Dan ben je hem kwijt, afgelopen!"

Duidelijke sporen
Dat Belfodil niet mocht vertrekken bracht heel wat teweeg bij de club. "Daar is mijn aanvaring met Standard begonnen", zegt Van Buyten. "Ik wilde hem niet absoluut verkopen. Maar als je twaalf miljoen kunt vangen voor een speler die gratis gekomen is, zeker als je hem meteen beloofd hebt om hem niet tegen te houden wanneer er een bod komt uit een grote competitie, dan moet je nadien je staart niet intrekken."

"Die affaire liet duidelijk haar sporen na in wat Belfodil nog getoond heeft sinds januari. Hij voelde zich niet gerespecteerd en heeft alle voeling met het project verloren. Belfodil heeft ondertussen van zijn marktwaarde verloren. Er zijn trouwens wel meerdere spelers waar dat voor geldt", aldus Van Buyten.

Lees ook: Heeft sterkhouder Standard zijn allerlaatste match voor de club al gespeeld?