Zijn vertrek leverde meer problemen op dan voorzien, hij had iets extra

"Zijn vertrek leverde meer problemen op dan voorzien, hij had iets extra"

09-05-2017 19:21
1

AA Gent zal dit jaar gen tweede landstitel veroveren. Na een dipje in de reguliere competitie komen de troepen van Hein Vanhaezebrouck in Play-Off wel weer boven water. Volgens Brecht Dejaegere was de impact van het vertrek van Sven Kums toch groter dan eerst gedacht.

"Iedereen is vervangbaar, maar het vertrek van Sven Kums leverde ons toch meer problemen op dan voorzien. Hij had toch iets extra's. Zijn rust bepaalde veel. Wanneer je de bal had, speelde je die automatisch in zijn richting, je wist dat er bijna altijd iets goeds uit zou volgen voor de ploeg. Soms eens vertragen, een andere keer versnellen en veelal een goede doorsteekpass. Sven straalde zoveel vertrouwen uit, je trok je daar echt aan op", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Volgens de middenvelder hebben de buffalo’s met Renato Neto toch een waardig alternatief in de ragen lopen. "Renato Neto is zo’n figuur, die zijn rol geleidelijk aan wat overnam. Papi moet het wel meer hebben van zijn fysieke kracht dan van de pure techniek. Maar zijn splijtende kruispassen, die snelle flankveranderingen, daar vonden nog maar weinig teams een antwoord op. Doordat Renato er altijd volledig voor gaat, is hij een voorbeeld voor de anderen. Dat wordt gemakkelijker aanvaard. Anderson Esiti is dan weer een blok graniet, moeilijk te passeren", besluit Dejaegere.