Ex-Bruggeling met opvallende mening doelmannen zondag: Geef mij maar Boeckx

Ex-Bruggeling met opvallende mening doelmannen zondag: "Geef mij maar Boeckx"

09-05-2017 19:00

Geert De Vlieger brengt zijn dagen na zijn keeperscarrière voornamelijk door als analist. De ex-Bruggeling heeft dan ook een uitgepsroken mening over de keeperskwestie bij club.

De voormalige Rode Duivel is voorlopig onder de indruk van de Amerikaan Ethan Horvath in doel bij Blauw-Zwart. "Op één wedstrijd is het moeilijk om iemand te beoordelen, maar behalve bij die fase van dat tegendoelpunt vond ik wel dat hij een goede indruk maakte. Hij heeft zijn lengte mee, wat hem een moderne keeper maakt die atletisch vermogen koppelt aan een goede techniek. Maar het is moeilijk om echt een diepgaande analyse te maken van iemand die je nog maar één keer hebt zien spelen", vertelt De Vlieger in Het Nieuwsblad.

Volgens de ex-keeper blijft d Amerikaan nog voor heel de Play-Offs onder de lat. Het was duidelijk dat Butelle niet zo goed in zijn vel zat en vermoedelijk deed Horvath het goed op training. Dan is het niet abnormaal dat je de tweede doelman eens zijn kans geeft. En hij zal ook blijven staan, want je eerste doelman schuif je niet zomaar aan de kant", klinkt het. Over welke doelman van Club of Anderlecht de Vlieger in doel zou zetten heeft hij een opvallende mening. "Op dit moment kies ik voor de ervaring van Boeckx", aldus de analist.