UPDATE: Voetbalbond legt Dalsgaard opvallend lichte straf op

UPDATE: Voetbalbond legt Dalsgaard opvallend lichte straf op

09-05-2017 15:24
7

Zulte Waregem moet het waarschijnlijk de komende weken stellen zonder Henrik Dalsgaard. Het Bondsparket wil de rechtsback voor twee speeldagen schorsen voor zijn vliegende tackle op Ruud Vormer in de match op Club Brugge (2-1).

Dalsgaard verdiende een donkerrode kaart, maar ontsnapte aan een straf omdat Alexandre Boucaut de ingreep verkeerd beoordeelde. Boucaut, die een stevige uitbrander kreeg voor zijn fout, kwam na de match zelf nog met een opmerkelijke verklaring

Het Bondsparket wil Dalsgaard straffen omdat hij Vormer had kunnen blesseren. ''Gelukkig springt Vormer juist op tijd. Vormer was sneller op de bal, Dalsgaard kon die bal nooit veroveren. Hij raakt de bal uiteindelijk wel, maar er is ook contact met Vormer. De intensiteit van de tackle is veel te hoog, waardoor hij de fysieke integriteit van Vormer in gevaar brengt'', zo noteerde Het Laatste Nieuws de woorden bondsprocureur Gilles Blondeau.

Als de Geschillencommissie de eis van het Bondsparkt volgt, mist Dalsgaard de duels tegen KV Oostende (t) en AA Gent (u). De Deen en zijn raadsman Piet De Keersmaecker lieten op de zitting al weten elke straf te zullen accepteren. ''De speler erkent dat hij roekeloos was, maar had nooit de intentie om Vormer te kwetsen'', klonk het.

Update 15.20: De uiteindelijke beslissing is zelfs nog iets milder geworden. Dalsgaard krijgt inderdaad twee speeldagen schorsing, waarvan eentje met uitstel. Tegen Gent zou hij daarom wél kunnen spelen.