Ligt de toekomst van Ryan in de Premier League? 'Promovendus wil hem hebben'

Ligt de toekomst van Ryan in de Premier League? 'Promovendus wil hem hebben'

09-05-2017 13:40

Waar ligt de toekomst van Mathew Ryan? De Australische doelman keert na zijn uitleenbeurt aan Racing Genk terug naar Valencia, maar het is niet zeker of hij daar ook daadwerkelijk blijft. Diverse clubs zouden Ryan namelijk over willen nemen van de Spanjaarden.

De toekomst van Ryan ligt wellicht in de Premier League. Brighton & Hove Albion, dat recent promoveerde naar het hoogste niveau in Engeland, heeft naar verluidt interesse in Ryan. Brighton-coach Chris Houghton wil zijn kern graag versterken en zou Ryan zou bovenaan het lijstje met doelmannen staan. Dat meldt het Australische SBS - The World Game.

Mikkel Beck, de zaakwaarnemer van Ryan, bevestigt tegen hetzelfde medium dat diverse clubs de 25-jarige sluitpost op de radar hebben staan. ''Maty doet het uitstekend in Genk en meerdere clubs beginnen interesse in hem te tonen.'' Er wordt echter nog niet met deze clubs gesproken. ''We willen eerst weten welke intenties Valencia heeft'', aldus Beck.

Ryan kwam niet aan spelen toe bij Valencia en trok deze winter daarom tijdelijk naar Genk. De 31-voudig international wil eerst zekerheid hebben van de Spanjaarden, voordat denkt aan een vertrek. ''Mathew wil naar een plek waar hij speelt. Het is zijn ambitie om te slagen in de Primera Division, de beste competitie ter wereld. Als dat niet mogelijk is, dan zullen we overwegen waar we naartoe gaan'', houdt Beck alle opties open. Ryan ligt nog tot en met medio 2021 vast bij Valencia.