UPDATE: Leipzig krijgt concurrentie uit eigen land voor Anderlecht-talent

UPDATE: Leipzig krijgt concurrentie uit eigen land voor Anderlecht-talent

10-05-2017 11:20

RB Leizpig was dit seizoen dé revelatie in de Bundesliga. De promovendus kwalificeerde zich in één klap voor de Champions League en mag dus volgend seizoen op het Kampioenenbal aantreden. Het wil zich daarvoor goed versterken en mikt daarvoor zoals gewoonlijk op betaalbare talenten. Anderlecht ziet mogelijk weer een talent vertrekken naar Leipzig.

In het verleden haalden de Duitsers, toen nog een tweedeklasser, Massimo Bruno weg in het Astridpark. Die kon na een uitleenbeurt aan Red Bull Salzburg niet overtuigen bij zijn moederclub en wordt dit seizoen verhuurd aan Anderlecht. Maar Leipzig toont nu interesse in een andere paars-witte speler. Volgens 90min is Emmanuel Sowah in beeld.

De jonge rechtsachter werd door Anderlecht vorige zomer definitief overgenomen van het Ghanese Dreams FC. Dit seizoen kwam hij veertien keer in actie bij paars-wit. De club lijkt te geloven in de 19-jarige verdediger en dus lijkt een transfer onwaarschijnlijk. Maar als Anderlecht straks onderhandelt met de Duitsers over de toekomst van Bruno, zal zijn naam wel ter sprake komen.

UPDATE 10/05 om 11u20: Naast Leipzig toont ook topclub Borussia Dortmund interesse in Sowah, net als Hannover 96. Dat meldt Het Laatste Nieuws woensdag. Ondanks zijn bankzitterstatuut bij Anderlecht is de 19-jarige Ghanees enorm gegeerd in de Bundesliga.