Stuivenberg bijna coach van Standard: Van Gaal gaf me zijn naam door

Stuivenberg bijna coach van Standard: "Van Gaal gaf me zijn naam door"

09-05-2017 11:53
3

Daniel Van Buyten is niet langer een werknemer van Standard Luik. Na een stormachtige periode met veel heisa werd de samenwerking stopgezet. De voormalige adviseur van de Rouches trapt nog wel even na naar zijn voormalige werkgever en benadrukt dat hij in de zoektocht naar een opvolger van Yannick Ferrera op grote namen mikte en dat Albert Stuivenberg kandidaat was.

Nu Aleksandar Jankovic ontslagen is, willen de fans een coach met naam en faam aan het roer van hun club. Als het van Van Buyten afhing, was dat in het begin van het seizoen al gebeurd. "Ik heb toen Jupp Heynckes gecontacteerd. Hij woont niet zo ver, maar wilde de ploeg niet overnemen. Hij vertelde me dat hij zelfs een duizelingwekkend voorstel uit China geweigerd had. Ik nam contact op met de makelaars van Lucien Favre en Rudi Garcia en sprak met Vítor Pereira. Ik heb zelfs Louis van Gaal gepolst."

De Nederlander ging er niet op in. "Hij voelde er zelf niks voor, maar raadde Albert Stuivenberg aan. 'Hij was mijn assistent. Hij is heel goed, ik zou niet twijfelen', klonk het. Maar uiteindelijk kozen we voor Jankovic omdat Olivier Renard die kende en zijn kwaliteiten aanprees. We hebben het advies van onze sportief directeur gevolgd. We hebben Jankovic een contract van lange duur aangeboden om zo ons vertrouwen in hem te tonen. Maar enkele maanden later werd hij al ontslagen", aldus Van Buyten.