OFFICIEEL: Advocaat en voormalige wereldster aan de slag bij Nederland

OFFICIEEL: Advocaat en voormalige wereldster aan de slag bij Nederland

09-05-2017 10:52
1

Dick Advocaat is de nieuwe bondscoach van Oranje. Ruud Gullit wordt zijn rechterhand. Dat heeft de KNVB dinsdagochtend bevestigd tijdens een persconferentie in Zeist. Het is de derde keer dat Advocaat keuze wordt bij onze noorderburen.

Technisch directeur Hans van Breukelen en interim-directeur betaald voetbal Jean-Paul Decossaux deden het woord in Zeist. Zij onthulden dat Advocaat in eerste instantie vooral is aangesteld om het Nederlands elftal naar het WK 2018 in Rusland. Slaagt hij in die missie, dan staat Advocaat ook tijdens het eindtoernooi aan het roer en ondertekent hij een contract voor twee jaar. 

"We zijn er heel blij mee", aldus Decossaux. "We weten eigenlijk zeker dat deze combi het vuur weer kan aansteken bij Oranje. Alles is gericht op klwalificatie, daaarna kijken we weer verder. Daarna ga je ook een toernooi spelen met deze mensen."

Advocaat treedt niet per direct in dienst bij de KNVB. De 69-jarige oefenmeester wil het seizoen goed afsluiten met zijn club Fenerbahçe. Pas op het moment dat de Turkse grootmacht uit het bekertoernooi is geknikkerd, gaat Advocaat aan de slag bij Oranje. Dat geldt ook voor Gullit. Tot die tijd staat interim-bondscoach Fred Grim aan het roer. "Het is ongelukkig dat Dick Advocaat later aansluit, maar het is zoals het is", aldus Van Breukelen.