OFFICIEEL: Club Brugge ziet huurling niet meer terugkeren na Canadese interesse

OFFICIEEL: Club Brugge ziet huurling niet meer terugkeren na Canadese interesse

09-05-2017 19:50

Club Brugge lijkt komende zomer afscheid te nemen van Bernie Ibini-Isei, zonder dat die ook maar één wedstrijd speelde voor Blauw-Zwart. De Australische flankaanvaller arriveerde in de zomer van 2015 in het Jan Breydelstadion, maar blesseerde zich meteen zwaar in de voorbereiding. Na een uitleenbeurt aan Sydney FC lonkt een transfer naar de MLS.

Na een jaar revalideren trok Ibini-Isei vorige zomer naar zijn thuisland, waar hij bij ex-club Sydney aan de slag ging. De flankspeler kwam er 21 keer in actie, voornamelijk als invaller, en scoorde drie keer. Slechts één keer mocht hij aan een partij beginnen. Desondanks is er interesse vanuit Canada.

De Vancouver Whitecaps hebben Ibini-Isei al enkele maanden op hun lijstje staan en zouden nu dicht bij zijn handtekening staan. Club Brugge kan zo nog geld vangen voor de 24-jarige Australiër, dat hem voor amper 140.000 euro overnam van het Chinese Shanghai SIPG.

Update 09/05 19:50 uur: De Vancouver Whitecaps bevestigen via twitter de komst van de Bruggeling. Ibini-Isei tekent voor een seizoen in Canada met optie voor een extra jaar.