Anderlecht niet alleen bovenaan als team, ook individuele lijstes gedomineerd

Anderlecht niet alleen bovenaan als team, ook individuele lijstes gedomineerd

08-05-2017 15:50
1

Met nog drie speeldagen voor de boeg topt RSC Anderlecht de rangschikking in de Jupiler Pro League. Hoewel de Brusselaars verre van indrukwekkend voetballen, is de individuele klasse van de spelers wel bepalend. Dat blijkt des te meer uit de nevenklassementen die bestaan in onze competitie.

In elk van die lijstjes prijkt namelijk een Anderlecht-speler op de eerste plaats. Bij de topschutters is dat natuurlijk Lukasz Teodorczyk. De Pool viel de voorbije weken wel behoorlijk stil, maar werkte voor Nieuwjaar zowat elke halve kans tegen de touwen. Momenteel staat de goalgetter op twintig doelpunten. Het is wel opletten geblazen voor eerste achtervolger Henry Onyekuru. De Nigeriaan van KAS Eupen scoorde zes van zijn achttien treffers de voorbije weken in Play-Off 2.

Naast de topschutter heeft paars-wit ook de beste foerier in dienst. Na zijn assist van afgelopen zondag prijkt Youri Tielemans weer bovenaan in de Pro Assist Century 21. Hij lost Siebe Schrijvers (KRC Genk) af op het hoogste schavotje. Tot slot loopt in Anderlecht ook de doelman met het meeste aantal clean sheets rond. Tegen Zulte Waregem hield Frank Boeckx voor de dertiende keer de nul. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met Colin Coosemans, die daar echter meer speelminuten voor nodig had.