OFFICIEEL: Ex-speler van Antwerp keert terug naar 1B

OFFICIEEL: Ex-speler van Antwerp keert terug naar 1B

08-05-2017 17:45

Royal Excel Moeskroen lijkt binnen afzienbare tijd afscheid te zullen nemen van Theo Defourny. De doelman kon zich niet echt doorzetten in Henegouwen, waardoor een oplossing zich opdrong. Die wordt geboden in de vorm van AFC Tubize.

De ploeg uit Waals-Brabant, die zich wist te handhaven in Eerste Klasse B, heeft Defourny een contract voorgeschoteld van twee jaar. Daar is de 25-jarige keeper ook op ingegaan, beweert onder meer La Dernière Heure. In Tubeke wil de oud-jeugdinternational zich ongetwijfeld opnieuw opwerken tot vaste nummer één. Defourny kende zijn opleiding in Frankrijk, waar hij in de jeugd van Olympique Lyon actie was.

Royal Antwerp FC haalde hem in 2011 naar ons land. Bij The Great Old stond onze landgenoot, die weliswaar geboren is in Frankrijk, 26 keer onder de lat in competitieverband. Nadien keerde hij terug naar Lyon, waar Excelsior Virton hem oppikte. Via Virton belandde Defourny uiteindelijk in Moeskroen. Daar kwam hij in twee jaar tijd niet verder dan vijf optredens.

Update 17.45u: De geruchten worden nu bevestigd door Tubize zelf, Defourny is inderdaad de nieuwste aanwinst van de club.