'Geldwolf' Advocaat keihard aangepakt: Hij heeft België laten zitten

'Geldwolf' Advocaat keihard aangepakt: "Hij heeft België laten zitten"

08-05-2017 12:45

De aanstelling van Dick Advocaat als bondscoach van Nederland gaat er bij Willem van Hanegem niet in. Sterker nog, de ex-international van Oranje vindt het belachelijk dat de KNVB opnieuw in zee gaat met de huidige trainer van Fenerbahçe.

"Hij zal de boel dit keer vast niet in de steek laten, want anders zou hij helemaal gestoord zijn", steekt Van Hanegem fel van wal tegen de NOS. "Kijk, ik heb niks tegen Advocaat, want ik vind het een aardig ventje. Maar het kan niet zo zijn dat je de boel in de steek laat en dat je later gewoon weer ineens tevoorschijn komt. Dat vind ik het meest verschrikkelijke dat je maar voor kan stellen."

"Hoe bestaat het nou? Hoe kan je de boel zo in de maling nemen?", vervolgt een duidelijke Van Hanegem. "Of je Danny Blind nou aardig vindt of niet, hij heeft zijn stinkende best gedaan om Advocaat binnen te halen. En een paar maanden laat die hem in de steek. Daardoor is het een klerezooi geworden."

Van Hanegem denkt dat de reputatie van Advocaat inmiddels duidelijk is. "Servië heeft hij laten zitten, België heeft hij laten zitten en Sunderland ook. Dus het is niet de eerste keer hè. Ik snap niet dat zo'n grote organisatie als de KNVB zo iemand terughaalt."

Advocaat en Van Hanegem kregen het in 2004, toen laatstgenoemde assistent-bondscoach was, met elkaar aan de stok. Advocaat haalde tegen Tsjechië Arjen Robben naar de kant, waarna het duel kantelde en de Tsjechen wonnen. Van Hanegem uitte daarna openlijk kritiek op Advocaat.