Standard liep publiekslieveling mis: Van Buyten wilde niet dat ik terugkeerde

Standard liep publiekslieveling mis: "Van Buyten wilde niet dat ik terugkeerde"

08-05-2017 09:15
4

Standard is nog steeds naarstig op zoek naar een nieuwe coach, Sergio Conceiçao wordt het zeker niet. Hij verlengde onlangs zijn contract bij Nantes, maar had zelfs daarvoor al bij Standard kunnen zitten. Daniel Van Buyten stak daar volgens hem een stokje voor.

Bij La Dernière Heure doet de Portugees het verhaal achter de misgelopen deal in september 2016. "Ik was klaar om terug te keren, ik wilde dat ook. Op dat moment moest ik coach worden van Standard. Ik was er ook akkoord mee om stevig in te binden qua salaris. Maar toen vernam ik dat Daniel Van Buyten niet wilde dat ik terugkeerde."

Van Buyten zette zijn mening kracht bij met argumenten. "Ze hebben me gezegd dat hij veel negatieve dingen heeft verteld over mij. Ik praat zelfs niet over het sportieve plan, maar over het persoonlijke. Hij zei dat ik geen goeie entourage had en van die verhaaltjes. Ik snap niet waarom hij dat heeft gedaan, want hij kent me al van toen we spelers waren. We hadden toen zelfs dezelfde manager, Luciano D'Onofrio."

Conceiçao vindt het spijtig dat het zo is gelopen. "Daarom ben ik dus niet teruggekeerd naar Standard. Ik was beschikbaar voor mijn club, klaar om te werken. Nu kan ik Standard bedanken voor de nieuwe interesse en ik wens het beste toe voor de toekomst."