'Ex-bondscoach België weer aan de slag, Advocaat akkoord met Oranje'

'Ex-bondscoach België weer aan de slag, Advocaat akkoord met Oranje'

07-05-2017 23:01

Het Algemeen Dagblad weet het zeker: Dick Advocaat wordt komende week voorgesteld als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De 69-jarige ex-bondscoach van België bereikte zondag een definitief akkoord met de KNVB. 

Advocaat tekent in eerste instatie een contract tot november 2017, weet het AD. Dan is duidelijk of Oranje zich wel of niet heeft geplaatst voor het WK in 2018 in Rusland. Mocht Nederland zich inderdaad kwalificeren voor het eindtoernooi, dan 'doet' Advocaat die klus ook. Omdat Nederland er slecht voorstaat in de kwalificatiereeks, is een samenwerking van een paar maanden dus reëel. 

De overeenkomst tussen Advocaat en de Nederlandse voetbalbond moet nog ondertekend worden. Verwacht wordt dat er aanstaande woensdag witte rook komt uit Zeist. Technisch directeur Hans van Breukelen maakt de aanstelling van de trainer van Fenerbahçe dan waarschijnlijk bekend. 

Afgelopen maand werd bekend dat Advocaat zo goed als zeker níet op de bank zit bij de eerstvolgende interlandsvan Oranje. Op 31 mei speelt Nederland een oefenwedstrijd in Marokko. Advocaat is dan officieel nog in in dienst van Fenerbahçe. De Kleine Generaal wil netjes afsluiten in Turkije.