Machine Dendoncker is niet af te stoppen, zelfs Messi en CR7 doen het niet zo goed

Machine Dendoncker is niet af te stoppen, zelfs Messi en CR7 doen het niet zo goed

07-05-2017 17:18
1

Als er één man is waarop René Weiler dit seizoen kon rekenen, is het Leander Dendoncker wel. De machine van Anderlecht heeft amper minuten gemist voor paars-wit. De cijfers zijn dan ook hallucinant.

--> SUPERODD! 10(!) keer je inzet bij winst Anderlecht!

Er is op dit moment in Europa geen enkele speler die al meer gespeeld heeft dan Dendoncker dit seizoen. In totaal voetbalde hij al 4.777 minuten voor zijn club, een serieus aantal dus. Ter vergelijking, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, die zowat alles willen en moeten spelen, stonden respectievelijk 'amper' 4.092 en 3.480 minuten op het veld.

De eerste achtervolger van Dendoncker is Anthony Lopes, doelman van Lyon. De doelman, die met zijn club tot in de halve finales van de Europa League is geraakt, speelde 4.560 minuten. Dendoncker miste dit seizoen nog maar één wedstrijd, die in de beker tegen Charleroi na twee gele kaarten tegen Oud-Heverlee Leuven. In de competitie én Europa speelde hij al elke minuut. Ook tegen Zulte Waregem begint hij, ondanks problemen aan de teen, opnieuw aan de wedstrijd.