KV Mechelen laat serieuze steek vallen in strijd om leidersplaats

06-05-2017 19:23

KV Mechelen is er niet in geslaagd zijn leidersplaats in Play-Off 2 A te verstevigen. Malinwa verloor thuis van Waasland-Beveren met 1-3 en gooit zo de strijd in Play-Off 2 A helemaal open.

KV Mechelen begint vurig aan de wedstrijd met veel druk naar voor, maar tot echte kansen komt het niet. Het doelpunt valt wel aan de overkant. Demir zet de een-tweetje op met Dhondt en levert de perfecte voorzet af voor Gano die de 0-1 proper binnenknikt. Mechelen kan in de eerste helft geen antwoord meer bieden tegen een efficiënt Waasland-Beveren.

Slordige voetbal
In de tweede helft zien we een slordige partij met een traag tempo en veel overtredingne lags beide zijden. KV Mechelen-coach Yannick Ferrera stuwt zijn maanschappen naar voren, maar het gevaar komt weer van de Waaslanders via opnieuw Gano.Toch komt Malinwa langszij na een wel heel knullige owngoal van Moren. 1-1 met nog een half uur op het bord.

Waasland Beveren is niet onder de indruk van de gelijkmaker en amper twee minuten later knalt Gano Waasland-Beveren opnieuw op voorsprong.  Mechelen is in het slotoffensief nog gevaarlijk maar scoren lukt niet meer. Bij Waasland staat het vizer wel op scherp en in d e93ste pikt ook Jens Cools zijn doelpuntje mee. 1-3 is dan ook meteen de eindstand.

Zo graait Waasland Beveren drie onverwachte punten mee Achter de Kazerne en springt het over Lierse naar de vierde plaats. Door de nederlaag ziet Malinwa een iedeale uitgangspositie door de neus geboord. Bij winst op het veld van Lierse springt Union naar een gedeelte eerste plaats met KV Mcehelen in Play-Off 2 A.