'AZ concurreert met FC Utrecht, FC Twente en PEC om Belgische goalgetter'

'AZ concurreert met FC Utrecht, FC Twente en PEC om Belgische goalgetter'

06-05-2017 14:20
2

Naast FC Utrecht, FC Twente en PEC Zwolle is ook AZ in de markt voor Cyriel Dessers. Directeur voetbalzaken Max Huiberts zat vrijdagavond op de tribune bij Almere City - NAC Breda (0-2) om de Belgische goalgetter van de gasten met eigen ogen te bekijken. 

Dagblad BN/De Stem meldt dat. Dessers, afgelopen zomer overgenomen van Sporting Lokeren, doet het geweldig in Breda. In 36 Jupiler League-duels maakte de spits 22 doelpunten. Afgelopen maand werd al bekend dat ook Utrecht belangstelling heeft voor Dessers. Aljé Schut, scout van de nummer vier van de Eredivisie, was vrijdag eveneens aanwezig in Almere om de Belg te bekijken. Eerder reisde trainer/technisch manager Erik ten Hag al eens af naar Breda. 

BN/De Stem weet dat de vraagprijs van Dessers (22) tussen de 300.000  en 400.000 euro ligt. De topscorer van NAC heeft in het Rat Verlegh Stadion een verbintenis tot de zomer van 2019. Een vertrek in de zomer lijkt onvermijdelijk. NAC móet spelers verkopen om het begrotingstekort van minstens 500.000 euro te dichten. In België kwam Dessers niet verder dan vier competitietreffers. Die maakte hij alle vier voor Lokeren in het seizoen 2014-2015.