Hazard en Courtois mogen bijna beginnen vieren na uitschuiver Tottenham-Belgen

Hazard en Courtois mogen bijna beginnen vieren na uitschuiver Tottenham-Belgen

06-05-2017 07:22

Chelsea lijkt de nieuwe landskampioen in Engeland te worden. De laatste overgebleven belager van The Blues, Tottenham Hotspur, leed vrijdagavond een dure nederlaag bij de Londense buurman West Ham United (1-0).

Tottenham steekt al maanden in blakende vorm en verloor op 11 februari voor het laatste een competitieduel. Destijds was Liverpool op Anfield te sterk (2-0). Bij West Ham kon de ploeg van trainer Mauricio Pochettino de druk op Chelsea opvoeren door het onderlinge verschil te verkleinen tot één punt. Tottenham kende echter een moeizame avond in het London Stadium en kreeg na 65 minuten een dure tegentreffer te verwerken.

Manuel Lanzini profiteerde van matig verdedigend werk bij Tottenham en passeerde Hugo Lloris van dichtbij: 1-0. Tot op dat moment was alleen Harry Kane echt gevaarlijk geweest namens de bezoeker. Mousa Dembélé, die twintig minuten voor tijd Jan Vertonghen verving, kon ook niets meer aan de stand doen. Toby Alderweireld speelde een hele wedstrijd.

Chelsea kan maandag een reuzenstap richting de titel zetten, wanneer thuis afrekent met laagvlieger Middlesbrough. In dat geval wordt de voorsprong op Tottenham zeven punten en lijkt de titelstrijd, met nog drie duels te gaan, beslist.