Proximus verklaart strategie: Voetbal blijven aanbieden aan lage prijzen

Proximus verklaart strategie: "Voetbal blijven aanbieden aan lage prijzen"

05-05-2017 17:37
1

Telenet bereikte enige tijd geleden opnieuw overeenkomst met MP & Silva over de uitzendrechten van de Jupiler Pro League. Ook Proximus hoopt echter de huidige verbintenis te kunnen verlengen. Dat verloopt voorlopig nog niet van een leien dakje, moet Dominique Leroy bekennen.

Tot op heden hebben beide partijen nog geen akkoord gevonden. De voorbije jaren wisten zowel Telenet als Proximus de rechten te verwerven. "Nee, we hebben nog geen akkoord. We zullen het hebben, maar we willen niet te veel betalen. Wij willen ons voetbalaanbod kunnen blijven aanbieden tegen een zo laag mogelijke prijs", aldus Leroy, de CEO van het bedrijf, in Trends. Ze is er dus van overtuigd dat er vroeg of laat een overeenkomst uit de bus zal komen.

"Theoretisch is het mogelijk dat we zonder overeenkomst uiteengaan, maar als we geen akkoord vinden, heeft MP & Silva een groot probleem. Het moet die 80 miljoen betalen aan de Pro League. Als wij ons deel niet betalen, moeten zij die 80 miljoen zien af te dekken met enkel VOO (de Waalse koper, nvdr.) en Telenet. Wij zitten in een situatie waarin we een akkoord moéten vinden. Dat neemt wat tijd. Wij zullen tot een correcte overeenkomst komen voor alle partijen. Wij proberen niet de forcing te voeren", blijft Leroy voorzichtig.

Zo laag mogelijke prijzen
Bij Proximus betaal je 9,99 euro per maand voor een abonnement op Belgisch voetbal. "Dat zijn zeer lage prijzen", oordeelt Leroy. "Wij zijn in het verleden naar niet-exclusieve voetbalcontracten gegaan om ervoor te zorgen dat wij voetbal kunnen blijven aanbieden tegen relatief lage tarieven. Als we veel meer zouden betalen, moeten we onze prijs significant verhogen en zijn we niet meer trouw aan wat we willen doen. Vandaar dat de onderhandelingen meer tijd vragen. Het zal nog een paar dagen of weken vragen voor we erin slagen mekaar te vinden met de juiste prijs."