Dendoncker beaamt: Ik merk ook een metamorfose bij mezelf

Dendoncker beaamt: "Ik merk ook een metamorfose bij mezelf"

05-05-2017 16:55
1

Leander Dendoncker is ongetwijfeld de meest constante factor van RSC Anderlecht dit seizoen. De centrale middenvelder levert slechts zelden een ondermaatse prestatie af en mag zich integendeel vaak bij de uitblinkers rekenen. Dendoncker staat zelf ook te kijken van zijn progressie.

--> WEDTIP! Anderlecht blijft op titelkoers na winst: 2,20 keer je inzet!

Bij de jeugd van paars-wit gold onze landgenoot niet meteen las hét toptalent van zijn generatie. Toch is hij nu een vaste waarde bij het A-elftal. "Ik denk dat al de arbeid die ik geleverd heb, zich nu eindelijk uitbetaalt. Je voelt dat je door de opeenvolging van wedstrijden steeds sterker en sterker wordt op fysiek vlak. Volgens mij is dat de verklaring", tekende RTBF op uit zijn mond.

"Tegenwoordig merk ik dat ik op het einde van de matchen toch nog een surplus kan geven, een extra fysieke inspanning. Dat is waardevol voor het hele team", aldus Dendoncker. Dat hij over een ijzersterke motor beschikt, bewijzen de cijfers. Dendoncker is de enige veldspeler in de Jupiler Pro League die nog geen enkele minuut miste dit seizoen.