Rode Duivels domineren shortlist voor Premier League-trofee

Rode Duivels domineren shortlist voor Premier League-trofee

05-05-2017 12:46

De Rode Duivels blijven schitteren in de Premier League en hebben veelal een fantastische maand april achter de rug. Liefst drie landgenoten komen in aanmerking voor de trofee van 'Speler van de Maand'.

De nominaties werden vrijdag bekend en de Rode Duivels zijn sterk vertegenwoordigd op een lijst van zeven namen. Spurs-verdediger Jan Vertonghen is één van de kandidaten. Naast Vertonghen zijn ook ploegmaats Heung-Min Son en Christian Eriksen geselecteerd voor de shortlist, waardoor Tottenham deze maand de hofleverancier is. Mede dankzij Vertonghen hield Tottenham vijf keer de nul tijdens de afgelopen maand, waarmee bij werd gedragen aan de sterke reeks van de nummer twee uit de Premier League.

Chelsea-ster Eden Hazard kan ook de opvolger worden van Romelu Lukaku, die de meest recente winnaar van de award was. Hazard, die de prijs dit seizoen ook al in oktober 2016 kreeg, was afgelopen maand goed voor vier treffers en een assist. Christian Benteke is de derde Rode Duivel die kans maakt op de trofee. De spits van Crystal Palace kende met vijf goals een topmaand.

Sergio Agüero van Manchester City en Eric Bailly van stadsgenoot United sluiten de kandidatenlijst af. Op vrijdag 12 mei wordt de winnaar bekend.