Onrust in Luikse kleedkamer: 'Ploegmaats zijn helemaal klaar met vedette'

Onrust in Luikse kleedkamer: 'Ploegmaats zijn helemaal klaar met vedette'

04-05-2017 14:37

Het seizoen van Standard is uitgelopen op één grote mislukking. Door de slechte resultaten is er de nodige onrust ontstaan binnen de club en ook in de kleedkamer is niet alles in orde. Een groot gedeelte van de groep zou zich zelfs tegen een sterkhouder hebben gekeerd.

Ishak Belfodil is volgens Sport/Voetbalmagazine helemaal uit de gratie geraakt bij zijn ploegmaats. "Dat Belfodil halverwege het seizoen graag naar Engeland was vertrokken, daar kan iedereen bij Standard wel inkomen. Dat hij een transfer wilde forceren en ontgoocheld was toen dat mislukte, daar heeft men begrip voor. Maar het egoïsme dat hij sindsdien tentoonspreidt, dat valt niet in goede aarde'', klint het.

Een vetrouweling van een Luikse basisspeler bevestigde dit aan S/V. ''Je moet het zeggen zoals het is: sinds eind januari speelt Belfodil alleen nog voor zichzelf'', luidt de kritiek. Belfodil wilde in de winter graag naar Everton, maar de deal met de club van Romelu Lukaku ketste af. De kans is groot dat het komende zomer alsnog tot een vertrek komt. Veel ploegmaats zouden daar dus niet rouwig om zijn.