Boeckx of Svilar als eerste doelman? ''Daar moet je niet eens over praten''

Boeckx of Svilar als eerste doelman? ''Daar moet je niet eens over praten''

04-05-2017 14:04
5

Wie staat er volgend seizoen als eerste doelman onder de lat bij Anderlecht? Blijft Frank Boeckx de nummer één of krijgt toptalent Mile Svilar zijn kans? De meningen zijn verdeeld.

Filip De Wilde is een groot fan van de 17-jarige Svilar en vindt dat de leeftijd van Svilar geen bezwaar mag zijn. Peter Maes, eveneens ex-doelman bij paars-wit, zou daarentegen vasthouden aan Boeckx. Hij vindt hem bovendien goed genoeg voor de Champions League. "Boeckx verdient alle krediet. Waarom zou hij dit niet kunnen in de Champions League? De media creëren die perceptie omdat hij geen geweldig palmares heeft en dat is niet correct", stelt Maes in Het Laatste Nieuws.

Maes vindt het in tegenstelling tot De Wilde een slecht idee om Svilar voor de leeuwen te gooien. "Uitgesloten, daar moet je niet eens over praten. Die moet je rustig laten groeien, kijk naar wat er met Davy Roef is gebeurd. Die speelde een paar sterke wedstrijden in Europa, maar daardoor werd een onrealistisch verwachtingspatroon gecreëerd'', luidt zijn oordeel.