'Mertens heeft na lang wikken en wegen een besluit genomen over zijn toekomst'

'Mertens heeft na lang wikken en wegen een besluit genomen over zijn toekomst'

04-05-2017 10:40

Dries Mertens staat al langere tijd voor een moeilijke keuze. Tekent hij een nieuw contract bij Napoli of volgt hij de vertrekwens van zijn vrouw Katrin Kerkhofs. De Rode Duivel lijkt na lang twijfelen de knoop te hebben doorgehakt.

La Dernière Heure meldt dat Mertens heeft gekozen voor een lang verblijf in het mooie Napels. Naar verluidt zet hij binnenkort zijn handtekening onder een verbintenis, die hem tot de zomer van 2021 aan de Italiaanse topclub zal verbinden. Mertens mag zich volgens de krant verheugen op een flinkse salarisverhoging. Onze landgenoot zal jaarlijks vier miljoen euro inclusief bonussen gaan verdienen. Zijn huidige contract levert de veelscorende aanvaller circa twee miljoen per jaar op.

Na 15 mei zou de deal officieel worden beklonken en komt er een einde aan een periode van onzekerheid, want door de problemen in het huwelijk tussen Dries en Kat sleepte de zaak lang aan. Napoli wilde Mertens heel graag houden en zal blij zijn met de keuze. De vraag is welke gevolgen de keuze van Mertens zal hebben voor zijn huwelijk. Kat liet eerder al weten dat de (tijdelijke) breuk niet kwam door geruzie over de toekomst.