Twintig clubs in de markt voor Ünal: 'De volgende stap wordt belangrijk'

Twintig clubs in de markt voor Ünal: 'De volgende stap wordt belangrijk'

04-05-2017 07:20

Enes Ünal heeft half Europa achter zich aan zitten. De spits van FC Twente, gehuurd van Manchester City, is bezig aan een geweldig seizoen in de Eredivisie en dat blijft niet onopgemerkt. Zeker twintig clubs tonen interesse, weet De Telegraaf.

Onder meer Borussia Dortmund en Lazio zochten al contact met de zaakwaarnemer van Ünal, die na dit seizoen in principe terugkeert bij Manchester City. Aangezien Ünal nog niet in aanmerking komt voor een werkvergunning in Engeland, is een nieuwe overstap komende zomer echter waarschijnlijk. "De volgende stap in mijn carrière wordt heel belangrijk. Ik hoop in juni een beslissing te kunnen nemen", laat de spits weten in de krant.

"Manchester City is een prachtige club, maar het is belangrijk dat ik wekelijks volledige wedstrijden speel. Dit jaar bij FC Twente is geweldig", vervolgt Ünal, die eerder op huurbasis bij Genk en NAC Breda speelde. De spits beseft dat hij niet in de positie is om City 'onder druk' te zetten.

"Ik verwacht dat ik komende zomer niet mee ga op trainingskamp naar de Verenigde Staten. Anders mis je kostbare tijd. Als huurling moet je het gelijk laten zien. Deze jaren zijn cruciaal. Als ik 24 jaar ben, wil ik een topspits zijn. De volgende stap kan ook nog een jaar FC Twente betekenen. Alles ligt nog open."

Lees ook: Mulder adviseert vertrek bij FC Twente: 'Hij moet naar een betere ploeg'