Ex-speler van Genk kan beter vertrekken: 'Hij moet naar een betere ploeg'

Ex-speler van Genk kan beter vertrekken: 'Hij moet naar een betere ploeg'

03-05-2017 12:46

Enes Ünal doet er niet verstandig aan om nóg een jaar bij FC Twente te spelen. Dat zegt analist Youri Mulder bij Ziggo Sport. Ünal - ooit nog een halfjaar speler van KRC Genk - scoort dit seizoen aan de lopende band in Enschede. Waarschijnlijk wil zijn werkgever Manchester City hem na de zomer opnieuw elders stallen. 

"Hij moet naar een betere ploeg, een die op een iets hoger niveau speelt", aldus Mulder. Tafelgenoot Jack van Gelder suggereerde dat Vitesse een prima optie is voor de international van Turkije. Mulder kan zich daarin vinden. "Die spelen Europees en dan kan je toch zien hoe hij zich daar dan houdt." Vitesse won zondag de beker en plaatste zich daarmee voor de groepsfase van de Europa League. 

Ünal (19), dit seizoen goed voor zeventien doelpunten in de Eredivisie, werd al twee keer eerder verhuurd door City. De Premier League-grootmacht verhuurde hem aan KRC Genk en aan NAC Breda. Volgens Duitse media zouden Bayern München en Borussia Dortmund het oog hebben laten vallen op Ünal.