Advocaat zeker niet bij iedereen populair: 'Hoe haal je het in je hoofd!?'

Advocaat zeker niet bij iedereen populair: 'Hoe haal je het in je hoofd!?'

03-05-2017 12:00

Er heerst momenteel chaos bij onze noorderburen. De afgelopen weken ontstond er een heuse soap rond Dick Advocaat en Henk ten Cate, beiden in beeld als nieuwe bondscoach van Oranje. De Boer vindt het belachelijk dat de keuze is gevallen op Advocaat. 

'Ik vind het echt ongelooflijk dat de KNVB bij Dick Advocaat is uitgekomen als nieuwe bondscoach. Hoe haal je het in je hoofd?! Hoe vaak wil je een oude bekende weer terughalen?', schrijft de ex-international in zijn column in Voetbal International. 

'Op een gegeven moment is het gewoon genoeg geweest. Zeker als je naar de recente voorgeschiedenis kijkt. Advocaat begon vorig jaar vol enthousiasme aan zijn klus als assistent van Danny Blind', vervolgt hij. 

'Dat enthousiasme verdween als sneeuw voor de zon bij de eerste de beste club die hem belde. Hoe vaak heeft Dick nou al geroepen dat hij niet meer voor dat soort verleidingen zou bezwijken? Aad de Mos heeft als bijnaam Aadje Afkoopsom, het wordt tijd dat we ook voor Advocaat een dergelijke bijnaam gaan verzinnen.' Advocaat liet de Rode Duivels in 2010 ook genadeloos vallen voor een miljoenencontract in Rusland.

De Boer voegt daar nog kort iets aan toe. 'Ik heb goede ervaringen met hem als coach, maar laten we nou ook niet doen alsof het met Advocaat bij Oranje in het verleden allemaal van een leien dakje is gegaan.'