Zware kritiek voor drie Bruggelingen: Wees daar maar eens trainer van

Zware kritiek voor drie Bruggelingen: "Wees daar maar eens trainer van"

02-05-2017 12:15

Club Brugge won maandag met 2-1 van Zulte Waregem, de tweede zege op rij voor Club. Kan Blauw-Zwart nog kampioen worden? Jan Mulder ziet veel risicofactoren bij Club.

Zoals heel wat andere analisten zag hij ook dat Ludovic Butelle niet zijn beste match keepte. "Het middenveld en zelfs de aanval kan een tweede kampioenschap aan, het probleem is de defensie. Keeper Butelle is ijzersterk en onbetrouwbaar tegelijk. Het hangt van het moment af met welke Butelle we worden geconfronteerd. Het moment beslist op het laatste moment. Wees er maar trainer van", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Ook Stefano Denswil zorgt volgens hem af en toe voor paniek. "Denswil is de leider van de verdediging voor Butelle. Denswil is goed en arrogant tegelijk. Specialiteit: een steek laten vallen. Ik sta doodsangsten uit wanneer de bal in zijn buurt is en ik heet niet eens Preud'homme.

Verder was het ook op de linksback af en toe beven voor Club. "Cools denkt dat hij een zeer begaafde speler is en wil dat met een verfijnde dribbel graag eens tonen. Jammer: dribbel mislukt. Anderlecht is misschien in te halen, maar voordat het zover zal zijn, heeft een van de blauw-zwarte verdedigers Club de genadeklap toegebracht."