Standard-icoon ziet het somber in: Zij komen niet naar Luik

Standard-icoon ziet het somber in: "Zij komen niet naar Luik"

02-05-2017 08:30

Standard is nog altijd op zoek naar een nieuwe trainer voor komend seizoen. Sergio Conceiçao zal het niet worden, hij heeft bijgetekend bij Nantes. Wilfried Van Moer is daar niet verbaasd over. Hij vraagt zich af welke toptrainer deze bouwwerf wil overnemen.

In Het Belang Van Limburg ziet Van Moer het bijzonder somber in voor de club van zijn hart. "Conceiçao verlengde bij Nantes en wordt het dus niet. Hij leek mij ook te hoog gegrepen, zeker qua financiën. De naam Vercauteren hoorde je ook passeren, maar hij kan meer verdienen in het buitenland. Nee, de grote namen komen niet naar Luik. Je moet eerlijk zijn, nu bij Standard beginnen is geen cadeau. Je moet helemaal vanop nul starten. Een toptrainer gaat dat niet doen."

De situatie bij Standard is explosief, zelfs voorzitter Bruno Venanzi werd afgelopen week aangepakt. "Je zag voor het eerst dat de supporters zich via een spandoek tegen Venanzi en Renard keerden. Venanzi heeft heel wat krediet opgebouwd en heeft het al vaak uitgelegd, maar je weet: Standard is Standard. Als de resultaten tegenvallen, gaat het publiek zich roeren. De club kan eigenlijk niet zonder Play-Off 1."

Geld is een belangrijke factor bij het binnenhalen van een coach, maar hoeveel gaat er nog binnenstromen volgend seizoen? "Het volk blijft nu al grotendeels weg. Voorgaande jaren verkochten de abonnementen nog als zoete broodjes, daar heb ik nu schrik voor."

Invloed op transferbeleid?
Ondanks het lage transferbudget in Luik moet Renard nu toch uit zijn pijp komen. "Voor Renard komt er nu een belangrijke transferperiode aan. Hij haalde in januari heel wat spelers die geen directe meerwaarde bleken. Ndongala kwam bijvoorbeeld geblesseerd toe. De club moet nu gericht gaan inkopen. Vroeger konden ze tien spelers halen en als er daar twee van slaagden, waren ze tevreden. Die tijd is voorbij, want Standard loopt niet over van het geld."