Ploeggenoot van Benteke heeft medelijden met vorige werkgever

Ploeggenoot van Benteke heeft medelijden met vorige werkgever

01-05-2017 21:34

Patrick van Aanholt heeft met droevenis kennis genomen van de degradatie van Sunderland uit de Premier League. De verdediger verruilde The Black Cats halverwege het Engelse seizoen voor concurrent Crystal Palace, waar hij ploeggenoot werd van Christian Benteke.

Sunderland verloor afgelopen weekend van Bournemouth (0-1), waardoor degradatie naar het Championship een feit werd. Van Aanholt lijkt zich op zijn beurt juist veilig te spelen met Palace, maar heeft desondanks toch een rotgevoel over het lot van Sunderland. "Ik vind het heel erg jammer voor Sunderland", reageert de linksback op de clubwebsite van Palace. "Ik heb er 2,5 jaar gespeeld en zij hebben mij eigenlijk in de Premier League laten spelen. Ik vind het rot voor ze."

"Maar ik speel nu bij Crystal Palace en ben verder gegaan. Wij hebben nog een overwinning nodig om op 41 punten te komen en veilig te zijn. Ik ben vol vertrouwen dat ons dat gaat lukken", besluit Van Aanholt, die 82 keer uitkwam in de Premier League en zeven doelpunten maakte.