UPDATE: Moeskroen is nog lang niet thuis in licentiedossier

UPDATE: Moeskroen is nog lang niet thuis in licentiedossier

11-05-2017 12:00
4

Lommel United degradeerde afgelopen vrijdag uit de Eerste Klasse B. De Limburgers komen echter in actie tegen Royal Excel Moeskroen en hopen zo volgend seizoen toch nog actief te zijn in het profvoetbal.

Lommel zakte naar de Eerste Amateurklasse door een 1-0 nederlaag bij Oud-Heverlee Leuven. De club legt zich echter nog niet neer bij dit eindresultaat. Willem-Alexander Devlies, advocaat van de Limburgers, bevestigde namelijk maandag aan Belga dat Lommel zich als belanghebbende partij mengt in de arbitragezaak tussen Moeskroen en Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS).

Moeskroen heeft namelijk nog geen proflicentie voor volgend seizoen gekregen en moet het licentiedossier op vrijdag 5 mei verdedigen bij het BAS. Na Westerlo komt nu ook Lommel tussenbeide in deze zaak. Mocht Moeskroen namelijk geen licentie krijgen, dan handhaven beide clubs zich via de groene tafel. Lommel zal ook steun krijgen van Oud-Heverlee Leuven, dat vindt dat Moeskroen aangepakt moet worden.

Update 18.50 uur: Oud-Heverlee Leuven heeft op de officiële website aangekondigd dat het Lommel zal steunen in zijn klacht. "OHL zal zich bij deze procedure aansluiten en zij heeft ook alle andere 1B ploegen opgeroepen om Lommel in deze procedure te steunen", aldus de club.

"Uit de beslissing van de licentiecommissie blijkt dat vorig jaar bij de toekenning van de licentie aan Excel Moeskroen belastende feiten door Moeskroen werden verzwegen. Dit heeft tot gevolg dat de licentie ten onrechte werd toegekend en dat OHL hierdoor belangrijke schade heeft geleden. Alle betrokken partijen zullen op de zitting van 5 mei hun standpunt verdedigen voor het BAS", klinkt het.

Update 05/05 20.35 uur: Ondanks dat Oud-Heverlee Leuven aankondigde dat het mee ging strijden tegen Moeskroen, doet het dat uiteindelijk toch niet. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. 'De tussenkomst van de Leuvenaars, die ook alle andere clubs opriep mee te stappen in de procedure, zou de aandacht van het eigenlijke dossier afleiden. Dat zou in de kaarten kunnen spelen van Moeskroen', klinkt het bij de krant.

Update 21.00 uur: Moeskroen heeft nog steeds géén licentie. Het BAS wil graag nog wat beraadslagen over de beslissing en velt ten laatste op 10 mei een oordeel. Bij de Henegouwers blijft het dus bang afwachten.

Update 10/05 15.05 uur: Moeskroen heeft zijn licentie van profvoetbal dan toch beet. Dat kondigde de club aan op de officiële website. Dat betekent ook dat Westerlo degradeert naar Eerste Klasse B.

Update 11/05 12.00 uur: Westerlo heeft via een persconferentie laten weten dat het de licentie van Moeskroen ook zal aanvechten.