Weer racismeschandaal: 'Staat niet alleen op het veld om op zijn fluit te blazen'

Weer racismeschandaal: 'Staat niet alleen op het veld om op zijn fluit te blazen'

Gepubliceerd: maandag 1 mei 2017 om 09:39ma 01-05-2017 om 09:39

Pescara-trainer Zdenek Zeman ziet racisme nog altijd als een groot probleem in het Italiaanse voetbal. De Tsjech zag hoe zijn speler Sulley Muntari zondag tijdens het duel met Cagliari (1-0) van het veld liep vanwege oerwoudgeluiden.

Muntari deed meermaals zijn beklag bij arbiter Daniele Minelli. Toen de Ghanees in blessuretijd een gele kaart kreeg wegens aanmerkingen op de leiding, liep hij van het veld. "We praten hier al jaren over, maar er verandert niets. Dit keer is Muntari het slachtoffer geworden, terwijl hij al lange tijd in Italië speelt", reageert Zeman in Italiaanse media.

"De oerwoudgeluiden tegen Muntari bewijzen dat het probleem nog steeds bestaat. Er moet iets gedaan worden aan deze mentaliteit", stelt Zeman, die desondanks niet blij was dat Muntari van het veld stapte. "We zouden het recht niet in eigen hand moeten nemen." De middenvelder claimde dat een groepje toeschouwers, onder wie kinderen, vanaf het begin oerwoudgeluiden maakten.

Muntari kaartte dat meermaals aan bij Minelli, die zijn eerste wedstrijd in de Serie A floot. "Ik vroeg of hij de beledigingen gehoord had. Hij vertelde me dat ik door moest spelen en ik mocht niet met het publiek praten. Ik denk dat hij de moed niet had om het duel stil te leggen. Maar de arbiter moet niet alleen op het veld staan om op zijn fluit te blazen, hij heeft meer taken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws