Van Wolfwinkel gidst Vitesse naar eerste hoofdprijs in clubhistorie

Van Wolfwinkel gidst Vitesse naar eerste hoofdprijs in clubhistorie

30-04-2017 20:03

Vitesse kan eindelijk een prijs op de Arnhemse schouw zetten. In een slechte bekerfinale werd AZ met 2-0 afgetroefd. Ricky van Wolfswinkel kroonde zich tot matchwinner.

De topscorer van Vitesse kopte tien minuten voor tijd de verlossende 1-0 tegen de touwen, waarmee hij Vitesse de eerste prijs in de clubhistorie bezorgde. Bij de openingstreffer zag AZ-doelman Tim Krul er niet goed uit, maar daar zal men in Arnhem niet om malen. Vitesse kan voor het eerst sinds de oprichting in 1892 een trofee in de prijzenkast zetten.

Het doelpunt van Van Wolfswinkel kwam op een moment dat een verlenging onafwendbaar leek. AZ en Vitesse maakten er een slaapverwekkende vertoning van, die eigenlijk geen winnaar verdiende. Maar toen Van Wolfswinkel in de 88e minuut de 0-2 maakte in De Kuip, was het pleit beslecht.

Vitesse verzekert zich met de bekerwinst van een plek in de groepsfase van de Europa League. Domper op de feestvreugde was de blessure van Kelvin Leerdam, die in de slotfase door zijn knie zakte en waarschijnlijk lang is uitgeschakeld. Het wordt desondanks nog een lange avond in Arnhem en omstreken.